Jak zařídit obývací pokoj snů / 1. část - Autor: Vladimíra Kuchařová

06.04.2013 23:43

1. část

To první na co myslet při zařizování obývacího pokoje snů je, jakou funkci má tato místnost plnit. Zamyslete se, co se všechno u Vás během dne (od rána do večera) odehrává. Zda tady trávíte většinu dne nebo naopak jen určitou část. Kolik osob se v pokoji během dne pohybuje. Jsou to osoby jen dospělé nebo i malé děti? Má vám pokoj sloužit i jako jídelna, pracovní místo, bude zde kuchyňský kout? Budou si tady hrát děti? Kolik přátel k Vám chodí na návštěvu a co všechno musíte v této místnosti uložit.( knihy, oděvy…..)

Další neméně důležitý bod je uvědomit si a správně změřit , jak velký prostor se Vám naskýtá. Kolik m2 máte k dispozici, kde se nachází okna, topení, na kterých stěnách jsou dveře, na jakou světovou stranu je pokoj orientován. Prostory nacházející se na severní stranu bývají chladnější a proto je lepší vybírat z teplejších odstínů barev a materiálů, které Vám místnost příjemně opticky zateplý. Pokud se budete rozhodovat v sytosti odstínu, měli byste mít na mysli, kolik denního světla okny do prostoru proudí, aby nevznikla místnost, která bude tmavá a ponurá.

Pokud máte v těchto základních věcech jasno,můžete začít přemýšlet jaký styl zařízení se Vám bude líbit. Možností je spousta a záleží jen na Vás v čem se budete Vy , popř. další spolubydlící cítit příjemně. Na začátku je nejlepší poohlídnout se po různých internetových stránkách o bydlení nebo v časopisech o interiéru a tak můžete zjistit, v čem by se Vám bydlelo nejlépe. Dnes je nejrozšířenější moderní styl, ale stejně tak můžete svůj pokoj ladit ve stylu romantickém, vesnickém, retro apod.

..přejít na celý článek.

Zdroj: https://mira-styl.cz/

 

Diskusní téma: Jak zařídit obývací pokoj snů

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek